Artă din Piscine

Artă din Piscine

Piscinele pot să fie folosite nu doar pentru înot sau pentru a-ți petrece o zi liniștită alături de familie și prieteni, la soare, vara. Uneori, așa cum de altfel se întâmplă în multe alte cazuri, piscinele devin elemente inspiraționale pentru artiști care doresc să transforme banalul cotidian într-o operă de artă.

În continuare vă prezentăm câteva opere de artă și câțiva artiști cărora le face plăcere să își exprime ideile prin intermediul culorilor și pastelurilor.

pool-art-1a

Artă Stradală de Leon Keer (http://www.streetpainting3d.com/)  via http://brightvibes.com/file/phpGuKU5Z.jpg

Leon Keer este unul dintre artiștii care pictează în 3D mural, reușind să realizeze opere de artă impresionante în interiorul orașelor. Realismul din operele sale este dus aproape la extrem. În această lucrare, Leon Keer prezintă o piscină pregătită pentru o zi toridă de vară. Tot ce mai trebuie să faci este să îți comanzi o limonadă cu gheață și să îți alegi șezlongul.

pool-art-2a

Pixel Art de Hiroshi Nagai (http://everythingwithatwist.com/2015/10/22/hiroshi-nagai-paintings/)
via https://pbs.twimg.com/media/CrYQfZaVUAAFIh4.jpg

Această operă de artă a lui Hiroshi Nagai prezintă o piscină la marginea oceanului și un cer fără nicio pată de nori. Nagai dorește să obțină un efect la infinit, prin piscina care pare să oglindească orizontul clar. Locul este o mică plajă paradisiacă, ceea ce sugerează că nu este nimic ce ar putea să îl deranjeze pe cel care privește.

pool-art-3a

Swimming Pool by Leandro Erlich (http://www.leandroerlich.com.ar/)

Piscina lui Leandro Erlich este o instalație care creează efectul unei piscine, prin umplerea a două panouri de sticlă, cu apă. A înota acolo înseamnă o ieșire din experiența tipică a gravității. Văzând vizitatorii care se plimbă pe sub apă lejer creează o iluzie optică. De asemenea, persoanele de dedesubt au o experiență unică, reușind să inspire oxigen în timp ce sunt undeva sub apă.


Paul Boncutiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *